ОНЛАЙН СЕМИНАР: Нов Регламент относно пазарите на криптоактиви (MiCA)

 

Oбучителен център „Темида” организира специализиран онлайн семинар на тема „Нов Регламент относно пазарите на криптоактиви (MiCA). Правна уредба и регулация“,  който ще се проведе на 20 май 2022 година. 

Регламента относно пазарите на криптоактиви (MiCA) , който беше предвидено да се гласува през 2024г.,  се очаква да бъде приет тази пролет. Това ще бъде “game changer” за цялата индустрия. Правилата, които до няколко месеца ще бъдат приети и задължителни за целия Европейски съюз, ще бъдат задължителни и за всички, работещи в сфера на криптовалутите, но не по-малко важни за обикновения потребител, който ще има много повече права.

Предложеният регламент е част от пакета за цифрово финансиране, който включва и предложение за пилотна схема за пазарни инфраструктури, базирани на технологията на разпределената книга (DLT).

Освен подробно разяснение на Новия Регламент относно пазарите на криптоактиви (MiCA) в рамките на обучението ще бъде поставен акцент върху регулацията и ще бъдат дадени практически насоки при търговията с криптовалути.

Детайлно разгледани ще бъдат следните въпроси:

Ще изместят ли криптовалутите стандартните платежни средства ?

Основни разлики между криптовалутите, електронните пари и фиатните пари

Плюсове и минуси при търгуване с криптовалути

Използването на криптовалутите за непозволени цели

Регулация на криптовалутите

Има ли нужда от лиценз за търговия с криптовалути?

Регистрационен режим на криптовалутите в България

Данъчното им третиране на криптовалутите

Криптовалутите и прането на пари

Криптовалутите и закона за киберсигурност

Практически насоки при търговия с криптовалути

 

 

ЛЕКТОРИ НА СЕМИНАРА ЩЕ БЪДАТ: 

Гинка Христова  –  Адвокат, председател на Международен правен център – ILAC, външен affiliate преподавател към Hаrvard University

 

Г-жа Христова завършва специалност „Право“ в Юридически факултет на УНСС през 2008 г., специализира Европейско право в Университета в Ница, както и прави специализация в сферата на Дигиталното право към университета „Харвард“.

Слави Танкеин  – магистър по “Административна и информационна сигурност” изаместник-председател на Международен правен център- ILAC

Условия за участие

Семинарът ще се осъществи  чрез платформата ZOOM. Един ден преди датата на започване на обучението на посочените от Вас имейл адреси ще бъде изпратен линк.

За участие в семинара е необходимо да разполагате с:

настолен компютър, лаптоп, таблет или мобилен телефон

аудио система на устройството

кстабилна интернет връзка

Таксa за участие

  125 лв. за един участник и 110 лв. за участник при двама или повече участници

(върху ценaтa ще бъде начислен ДДС)

Плащането се извършва по проформа фактура, която ще получите на посочения от Вас електронен адрес във формата за регистрация.

 Срокът за заплащане на таксите за участие е до 15 май 2022 г.

На всеки участник ще бъде издаден поименен сертификат за преминато

специализирано обучение на тема „„Нов европейски регламент относно пазарите на криптоактиви (MiCA). Регулация и правна уредба на криптовалутите“

ПРОГРАМА