ОНЛАЙН СЕМИНАР: Управление на стреса и разрешаване на конфликти с Мадлен Алгафари

 

ОНЛАЙН семинарът ще се проведе на 18 юни 2021 година чрез платформата ZOOM.

Известно количество стрес е нормално и дори полезно за функционирането на организма при нужда от интензивна работа и бързи реакции (еустрес). Но когато стресът стане неизменна част от ежедневието и продължи прекалено дълго, има негативни последици (дистрес). Когато стресът мутира в дистрес, той се превръща в болест на съвременното общество. 

Страхувате ли се от конфликти?

Това е напълно нормално! Инстинктивно нашето съзнание ни подсказва, че конфликтът е опасен, така че нашата естествена реакция е да отвърнем на атаката или да отстъпим. Страхът от конфликти може да превърне лидери, мениджъри и служители в „психологически заложници“ – парализирани и неспособни да предизвикат другите.

Истината е, че един добре управляван конфликт може да бъде от полза на хората и компаниите. В действителност управлението на конфликти често е една от най-големите причини за промяна. Справяйки се правилно с конфликта, можем да помогнем на хората да бъдат по-иновативни, да се създадат здрави връзки, ефективни екипи и да се подобри производителността. Ключът е откритото справяне с проблема и достигането до печеливш и за двете страни резултат.

В рамките на ОНЛАЙН семинара акцент ще бъде поставен върху:       
– Какво е стрес и какво е дистрес и защо стресът е нещо нормално?
– Как дистресът се отразява на организма и ни разболява?
–  Защо конфликтът е нещо нормално?
– Какво прави конфликтите хронични?
– Модели на поведение за справяне според типовете характери?
– Практики за намаляване на стреса отвън и отвътре?
Лектори на семинара ще бъдат
МАДЛЕН АЛГАФАРИ
Мадлен Алгафари е психотелесен терапевт, писател, преподавател, режисьор, председател на борда на Български институт по Неорайхианска аналитична психотерапия, главен редактор на световното списание по психотелесна терапия „IBPJ“, издавано от европейската и американската асоциация по психотелесна терапия.
Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ – Философски факултет, специалност – психология. Първенец на випуска с наградата на Проф. Генчо Пирьов. През 1987 – 1991 завършва специалност: режисура за драматичен и куклен театър. Има следдипломни специализации към Института по психология и психотерапия към Вестдойче Академия, Международната Академия за обмен и развитие на културата и науката – Лугано – Швейцария, Университета Оксфорд, The association for the advancement of meridian energy techniques & Calamus International University и др.
Мадлен Алгафари има изключително богат професионален опит, в т.ч.: редактор и водещ в Българската Национална Телевизия, Член на Художествения съвет на БНТ, Референт за България на Международна Академия за обмен и развитие на културата и науката – Швейцария, Президент на Българско Неорайхианско Дружество, супервайзор и преподавател по аналитична психотерапия, психоантропология, сексотерапия, хромотерапия, психодиагнстика и биоенергиен масаж, психолог на първото българско издание на световния формат „Пълна промяна“ по Нова телевизия, член на Управителния съвет на Фондация „Институт по психотелесна психотерапия“, Председател на УС на Института, преподавател по психотелесна терпия в „Scuola Biosistemica“ – Болоня, Италия, член на международната комисия за оценяване на дипломните работи на специализанти към тренинг институтите на ЕABP, Главен редактор на световното списание за психотелесна пситотерапия IBPJ – International Body Psychotherapy Journal, издавано от Европейската и Американската асоциации по психотелесна терапия.
Има издадени множество книги сред които: „Мира нямам“ – поезия и психология, „Вяра имам“ – психотерапия в поезия и проза, „Всички можем да летим“, „Приказки за пораснали деца“, „Глад за истински неща“ и др.
Мадлен е изключително активен обучител, като е провела множество присъствени и онлайн обучения в областта на психологията и има редица участия в национални и международни семинари, форуми и конференции
АЛЕКСАНДРА АЛГАФАРИ
Александра Алгафари е психолог и неорайхиански аналитичен психотерапевт с дългогодишен личен опит в психотелесната психотерапия. Член на Българско неорайхианско психотерапевтично дружество, член на Европейската асоциация по телесна психотерапия, член на редакторския екип на International Body Psychotherapy Journal (www.ibpj.org). Завършила Психология в Марбея, Испания

На всички участници в семинара ще бъде издаден Сертификат за преминато обучение.

Достъпът до  семинара ще се осъществи посредством линк, който ще получите на посочения от Вас email, два дни преди датата на започване на обучението.

Технически изисквания за участие в курса: Работещ настолен компютър, лаптоп, таблет или мобилен телефон. Работеща аудио система на устройството. Стабилна интернет връзка.

 

ТАКСИ ЗА УЧАСТИЕ

При регистрация до 15 май: 60 лв. за  участник

При регистрация след 15 май: 80 лв. за  участник

 (върху посочените цени ще бъде начислен ДДС)

Сумите се заплащат по банков път до  “ТЕМИДА – ЦЕНАТА НА ИСТИНАТА” ООД, ЕИК: 205061144,

Банка: ТОКУДА БАНК АД, BIC: CREXBGSF, IBAN: BG13CREX92601060326301

 Срокът за заплащане на таксите за участие е до 15 юни 2021 г.

 

ПРОГРАМА